top of page
  • Writer's pictureReteaua Profesionistilor

Consiliul Naţional Renaştem: un nou început pentru România

Updated: Nov 28, 2022

Comunicat de presă 27.11.2022


La data de 26 noiembrie 2022, la sediul ecoHornet, a avut loc Conferinţa Naţională Renaştem, co-organizată de Reţeaua Profesioniştilor Renaştem, Partidul Alianţa Etocrată pentru Reformă (A.E.R.) şi Partidul Românilor de Pretutindeni (P.R.P.).




Evenimentul a fost marcat de prezenţele deosebit de distinse ale mai multor oameni de ştiinţă, din mediul academic, asociativ, cultural multietnic, politic şi jurnalistic, culminând cu prezenţa excepţională a Generalului Radu Teodoru, aflat la o vârstă venerabilă, fost participant activ în cel de-al doilea război mondial, în cadrul Armatei Române, care a susţinut un discurs motivaţional adresat întregului popor, de o adâncă vibraţie patriotică şi spirituală.




Evenimentul a avut ca obiectiv lansarea oficială a Proiectului de Ţară Renaştem şi finalizarea listei organizaţiilor societăţii civile care şi-au asumat Angajamentul Naţional Renaştem, în vederea promovării, dezvoltării şi implementării proiectului, pe termen lung.


Angajamentul de Ţară Renaştem a fost co-semnat, la data de 26 noiembrie 2022, de următoarele organizaţii şi platforme civice: Reţeaua Profesioniştilor Renaştem (RPR); Partidul Alianţa Etocrată pentru Reformă (A.E.R.); Partidul Românilor de Pretutindeni (P.R.P); Partidul Liga Independentă Română (LIR); Partidul Renaşterea României (PRR); Blocul Naţional al Revoluţionarilor (BNR) *100+ organizatii; Uniunea Democrată a Turcilor de Pretutindeni (UDTP); Asociaţia de Luptă Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor (ALICA); Asociaţia Culturii Etnice de Pretutindeni (ACEP); Forumul Asociaţiilor Rome din România (FARR) *21 de organizaţii; Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ; Grupul de Dialog 2024 (GD2024); Platforma civică Forţa Patriotică (FP); Platforma civică Noi Suntem Furtuna (NSF); Grupul de Iniţiativă al Diasporei Democrate (GIDD); Asociaţia Speranţa Întregirii (ASI); Alianţa Naţională România 2024 (ANR); Asociaţia Avangarda de Sacrificiu (AAS); Asociaţia de Integrare şi Dezvoltare a Categoriilor Vulnerabile (AIDCV); Patronatul Investitorilor Autohtoni Români (PIAROM); Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR); Asociaţia Sfatul Bătrânilor din România (ASBR); Fundaţia Academia Dacoromână TDC.



Consiliul Naţional Renaştem (CNR) se va reuni în şedinţe plenare cel puţin odată pe lună, începând cu luna ianuarie 2023, pentru o coordonare cât mai bună. Acolo unde se va considera necesar, vor exista şi şedinţe extraordinare. Un Calendar provizoriu al lucrărilor CNR, din anul 2023, poate fi consultat mai jos:




Organizaţiile care mai doresc să se alăture liber acestui proiect de ţară o vor putea face până la finalul lunii decembrie 2022, iar din luna ianuarie 2023 cererile de intrare în CNR se vor aproba numai prin vot unanim al Membrilor CNR deja existenţi.


Cetăţenii români care nu sunt lideri de partide, platforme sau de organizaţii, dar care sunt deja convinşi de calitatea proiectului nostru de ţară şi doresc să contribuie la dezvoltarea şi implementarea acestuia, vor face parte din Forumul Naţional Renaştem – principalul grup consultativ. Partidele parlamentare care au contribuit activ la distrugerea României, în ultimii 33 de ani, nu pot fi primite în Consiliul Naţional Renaştem. Cererile acestor partide nu se vor supune la vot şi nu vor fi acceptate pe Ordinea de Zi a plenarelor CNR.


Domnul Iuliean Horneţ, preşedintele Partidului Românilor de Pretutindeni (PRP) a declarat, cu ocazia discursului său: „Noi suntem şi trebuie să fim în continuare o echipa predictibilă, din respect pentru concetăţenii noştri, sătui de suprize urâte din partea fostei clase politice incompetente (....) Ţinem foarte mult la transparenţă şi la dezbaterea publică (...) Ţinem foarte mult la abordarea realistă, pragmatică şi verificabilă a politicii. Noi nu le vom cere niciodată alegătorilor să „aibă încredere” în noi ci le vom cere să ne verifice, să ne probeze, să stea aproape şi să vadă de ce suntem în stare. Să întrebe, să intervină, să participe! (...) Noi nu închidem uşile, între clasa politică şi cetăţean, aşa cum fac actualele partide parlamentare, ci le deschidem.”


Domnul Vasile Fieraru, preşedintele partidului Alianţa Etocrată pentru Reformă (A.E.R.), în discursul său, a acordat o atenţie specială mesajului de salut pentru Diaspora, „pentru milioanele de români care, în acest moment, sunt pe meleaguri străine şi care au demonstrat, de foarte multe ori, că sunt alături de noi, ca sunt cu sufletul acasă, şi îşi doresc să se întoarcă, într-o zi. (...) Acest proiect (n.r. Proiectul de Ţară Renaştem), dragilor, vă aparţine dumneavoastră, tuturor românilor care aţi pus umărul, care aţi dezbătut alături de noi, în ultimele aproape 8 luni de zile”.






Alatura-te si tu Angajamentului National Renastem!




505 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page