top of page
  • Writer's pictureReteaua Profesionistilor

Teo Drăghici: Un revoluţionar rămas revoluţionar

Teodor Drăghici a lucrat la TVR, înainte şi după 1989, participând direct la revoluţie, care, în cazul domniei sale şi a celor apropiaţi, cu un profil moral şi patriotic similar, a continuat, până în prezent. Teo Drăghici susţine, cu probe, că Revoluţia nu s- a încheiat, iar acest lucru trebuie să ne dea gândit, nouă, celor care în 1989 poate că aveam vârste prea fragede să înţelegem ce s- a întâmplat atunci. Spre norocul, sau spre nefericirea noastră, ca popor, Revoluţia continuă şi va continua până când dezideratele din 1989, dar şi altele care s-au mai acumulat pe parcurs, se vor împlini.


Teo Drăghici a participat, efectiv, pe o durată de 54 de zile, la fenomenul politic "Piaţa Universităţii". Ca parte a unui grup de iniţiativă format din revoluţionari activi, a realizat Borna Km 0, montată în 1996, după câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Emil Constantinescu. Timp de 4 ani, Teo a servit drept gardă de corp pentru onorabilul Corneliu Coposu, un „diasporean” de o ţinută morală, patriotică şi intelectuală impecabilă, care, în opinia multora, nu a fost nici înţeles, nici ascultat, nici respectat suficient de cei care mimau instalarea democraţiei, în România, după 1989.


La construcția Bornei Km 0 (al Democraţiei Româneşti) au lucrat, în mod direct, revoluţionarii Teodor Drăghici, Paul Constantin şi Mihai Crețu. În aceeaşi perioadă, ei au constituit Grupul Km 0, care- i includea şi pe Cristiana Constantin, Marian Zamfir, Doina Braşoveanu și mulți alţii.



Foto Teo Drăghici în balconul C.C., în zilele Revoluţiei din 1989.



Foto Teo Drăghici sprijinind un prieten sosit din UK, solidarizându-se în Greva Foamei a acestuia, timp de 14 zile, în Piaţa Victoriei.




70 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page