top of page
  • Writer's pictureReteaua Profesionistilor

Comunicat CNR 01.04.2023

Concluziile celei de- a treia şedinţe plenare a Consiliului Naţional Renaştem (CNR)


La data de 31 martie 2023, a avut loc cea de- a treia reuniune plenară a Consiliului Naţional Renaştem (CNR). Pe ordinea de zi s- au aflat dezbateri cu privire la implementarea Proiectului de Ţară Renaştem în următoarele configuraţii ale platformelor electorale, precum şi în iniţiativele legislative din următorii ani.

Un alt punct, foarte important, pe ordinea de zi a şedinţei, a fost planul de continuare a procedurilor referitoare la prima iniţiativă legislativă cetăţenească pentru modificarea Art. 54 alin. (1) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor precum şi pentru modificarea Art. 3 alin. (1) şi a Cap.IV (Art.28-41) din Legea privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale nr. 334/2006.


Nu în ultimul rând, s-au reamintit criteriile de recrutare a candidaţilor, în perioada aprilie-mai 2023, pe care CNR îi va susţine la următoarele alegeri, fie pe listele unui partid neparlamentar agreat la nivel de CNR, fie pe listele unei alianţe electorale.

În cadrul reuniunii, s- a mai discutat situaţia disciplinară a unor foşti membri ai CNR care au demonstrat, în mod public, discontinuitate de prezenţă şi contradicţii regretabile între declaraţiile publice şi comportamentul politic ulterior, ignorând valorile asumate verbal, la data de 26 noiembrie 2022. În acest context, s-au analizat detaliile (probele expuse în spaţiul public) care duc la o înţelegere mai bună a motivelor pentru care unii din aceştia au fost cooptaţi (posibil sub forţa intimidării) în grupuri de interfaţă cu „deep-state”, complet neeligibile din punct de vedere uman, moral şi politic, din componenţa cărora fac parte foşti ocupanţi abuzivi de funcţii publice, alese din cadrul mereu al aceloraşi partide parlamentare corupte şi învechite. Aceste partide parlamentare au dus România în pragul distrugerii totale, timp de 33 de ani, demonstrând că nu sunt capabile de reformă.


Dorim să reamintim, încă odată, tuturor observatorilor şi susţinătorilor Proiectului de Ţară Renaştem, că noul nostru proiect politic colectiv, lansat la data de 26 noiembrie 2022, nu a permis şi nu va permite niciodată includerea vreunui tip de „apropiere” sau „prietenie” cu foştii guvernanţi care au contribuit la distrugerea României, în ultimii 33 de ani. Regula excepţiei sau negocierii nu se aplică, în cazul partidelor parlamentare care s-au rotit la putere, deoarece problemele României au ajuns la un nivel atât de grav, din cauza lor, încât este nevoie de tot ce avem mai bun: oameni noi, curaţi, proiecte bune, curate. Eliminarea oricăror elemente corupte sau coruptibile, din calea noii scheme de reformă, a devenit o necesitate absolută, o obligaţie morală pentru toţi cetăţenii. Consiliul Naţional Renaştem (CNR) va rămâne la dispoziţia cetăţenilor români de toate etniile, din ţară şi din diaspora, aşa cum a fost din prima zi.

_______

Cum pot deveni Membru al CNR, să fie şi organizaţia/ platforma mea auzită, în dezbaterile naţionale?

Dacă sunteţi cetăţean român cu vârsta de minim 18 ani, reprezentaţi un partid neparlamentar, sau o asociaţie neguvernamentală, sau o platformă civică informală, puteţi solicita participarea la reuniunile plenare ale CNR scriindu-ne la adresa de e-mail proiect.rpr(at)gmail.com sau prin contactarea directă a unui membru deja existent, al CNR. Lista membrilor CNR, asa cum arăta la data de 26.11.2022, poate fi consultată AICI.

230 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page