La data de 28 ianuarie 2023, de la orele 18:30, va avea loc prima sedinta plenara a CNR – Consiliul National Renastem al partidelor neparlamentare si platformelor civice formale si informale, din Romania.
Printre punctele propuse, pe ordinea de zi, pana la data de 25 ianuarie 2023 inclusiv, se afla si urmatoarele subiecte:
o analiza preliminara asupra resurselor interne ale CNR;
stabilirea unui regulament de ordine interioara a CNR;
analize si propuneri asupra construirii unor mecanisme de comunicare noi si eficiente, de a mari participarea democratica a cetatenilor romani din tara si din afara granitelor, de a incuraja libertatea de gandire si de expresie politica a cetatenilor;
propuneri si dezbateri cu privire la dezvoltarea Proiectului de Tara Renastem – document colectiv, versiunea 26.11.2022 si la metodele cele mai bune de implementare a acestui proiect in Romania si la nivel european si global;
propuneri si dezbatere asupra primelor 5 prioritati, din proiectul de tara, care vor sta la baza platformei electorale 2024 si in jurul carora se vor dezvolta axele principale de comunicare politica in competitia electorala;
propuneri si dezbatere preliminara asupra metodelor, tehnicilor si instrumentelor de generare a Modelului CNR de Selectie, Training si Promovare a candidatilor pentru alegerile electorale din 2024 (Modelul CNR-STP 2024);
dezbatere asupra principalelor limitelor legislative actuale, din Romania, in baza carora partidele neparlamentare (nesubventionate din bugetul public) sunt blocate structural sa participe la democratia din Romania si la improspatarea reala a clasei politice romanesti, printr-o ridicare semnificativa a standardelor calitative;
dezbatere asupra unei prime initiative legislative a cetatenilor, organizata si sustinuta de CNR, in baza Art.74 din Constitutia Romaniei si operata prin Legea 189 din 9 decembrie 1999 republicata si actualizata.
Sedintele plenare ale CNR au loc cu o frecventa lunara, pe o ordine de zi accesibila public, conform unui calendar orientativ. Dupa fiecare sedinta se vor publica, de asemenea, comunicate de presa, prin care cetatenii romani din tara si din afara granitelor sunt informati, in detaliu, cu privire la rezultatele lucrarilor CNR.
Orice partid neparlamentar, inregistrat pe teritoriul Romaniei sau in Rep Moldova, poate solicita sa faca parte din CNR, prin transmiterea unui mesaj la sectiunea Contact pe acest website, sau prin contactarea directa a oricarui Membru CNR deja existent. De asemenea, sunt binevenite in CNR toate asociatiile non-guvernamentale, non-parlamentare si non profit din Romania si din Rep. Moldova (ONG-uri, fundatii, asociatii, sindicate, patronate, platforme civice formale si informale etc). Toate cererile de aderare se vor pune pe ordinea de zi a sedintelor plenare CNR, incepand din luna februarie 2023. In acest context, la fiecare sedinta se vor vota primirea sau respingerea acestor solicitari, in functie de rezultatele analizelor si dezbaterilor membrilor existenti.
Daca aveti o propunere, o intrebare sau o solicitare de a deveni Membru CNR incepand cu luna februarie, ne puteti transmite un mesaj la sectiunea Contact a acestui website sau puteti contacta orice membru CNR deja existent.
Nu in ultimul rand, va rugam sa contribuiti la dezvoltarea acestui proiect important prin acordarea timpului necesar pentru Follow + Like + Share a noii pagini de facebook CNR precum si a viitoarelor articole publicate pe pagina, dedicate in exclusivitate lucrarilor CNR! Va multumim.
Să apărați drepturile victimelor torturii prin fapte nu prin vorbe , arătați public că , vă respectați demnitatea prin educație așa cum arătați public cum le plătiți pensie de drept la torționari considerând tortura o normalitate , nicio infracțiune penală .
Educația morală vă obligă să aveți respect pentru victimele torturii și pentru victimele magistraților hărțuiți și persecutați .