top of page
  • Writer's pictureReteaua Profesionistilor

Inventatorul Iuliean Horneţ invită partenerii sociali şi politici la Conferinţa Naţională Renaştem

Inventatorul Iuliean Horneţ invită reprezentanţii societăţii civile româneşti (inclusiv

ai partidelor politice neparlamentare) la Conferinţa Naţională Renaştem, care va avea loc pe data de 26 noiembrie 2022.



INVITAŢIE


Dragii mei,


Am plăcerea de a vă invita la Conferinţa Naţională Renaştem, care va avea loc pe data de 26 noiembrie, 2022, între orele 13.30 - 16.30, la adresa din Str. Italia Nr. 4, localitatea Chiajna, județul Ilfov, cod GPS 077040.


Scopul conferinţei este de a lansa oficial Angajamentul Naţional Renaştem, în vederea dezvoltării şi implementării Proiectului de Ţară Renaştem, aşa cum și-au exprimat dorința și ne-au solicită concetăţenii noştri.


Concetăţenii noştri şi viitorii noştri alegători doresc să vadă cine va lucra, cu adevărat, la împlinirea acestui proiect unic în România şi în lume, supus dezbaterii publice, în mod special în ultimul an de zile. Documentul se va folosi ca un îndrumar, un ghid folositor, pe drumul politic pe care-l vom parcurge împreună. Din fiecare articol, în parte, al Proiectului de Ţară Renaştem, se vor desprinde sute de proiecte specifice, în următorii ani, astfel încât să nu mai tratăm efectele, ci cauzele tuturor deficienţelor cu care ne confruntăm.


Asumarea publică a Angajamentului Naţional Renaştem reprezintă o expresie politică deschisă, transparentă, a fiecărui lider politic neparlamentar, din România, de a contribui activ la o mai bună sănătate şi coeziune, pe termen lung, a partidelor politice neparlamentare şi întregii societăţi civile româneşti: sindicate, patronate, platforme civice formale şi informale, jurnalişti independenţi, artişti, oameni de ştiinţă etc., în jurul unui proiect de ţară comun, aplicat unitar, sistematic şi foarte clar definit, deci de o transparenţă care nu a mai existat până acum. Capitolele Strategice ale Proiectului de Ţară Renaştem[1] sunt în număr de 20[2], iar românii au nevoie ca acestea să fie transpuse în legislaţia naţională, cât mai curând, printr-o cooperare permanentă la nivel de operaţionalizare.

[1] Forma consolidată a Capitolelor Proiectului de Tara Renaştem – Document Colectiv, versiunea 1, poate fi descărcată de la pagina de web: https://proiectrpr.wixsite.com/proiect-tara/angajament [2] Schiţele de capitole supuse dezbaterii publice se pot descărca de la pagina de web: https://proiectrpr.wixsite.com/proiect-tara/agenda




Proiectul Naţional Renaştem include câteva axe inovatoare foarte importante, la care nu avem cum să renunţăm şi care, deci, nu sunt negociabile. De asemenea, o parte a proiectului nostru nu poate fi evaluat de necunoscători, din motive evidente. Nu facem “politică de opinie” ci o politică pragmatică, ştiinţifică, adaptată perfect la actualele nevoi ale ţării. În Proiectul de Ţară Renaştem se prezintă ordinea de implementare a unor invenţii de mare anvergură, unice în lume, cu un impact covârştitor, deosebit de pozitiv, în viaţa tuturor cetăţenilor. Aceste invenţii aduc nu doar o prosperitate fără precedent în România, ci reprezintă un răspuns la enorm de multe probleme, la scara globală. Din acest motiv, abordăm acest proiect într-o ordine a priorităţilor pe care o impun specialiştii din domeniile cele mai critice. Odată activate primele soluţii, acestea vor sprijini restul lucrărilor.


Inventica Românească nu se limitează doar la ştiinţele exacte, ci se extinde la nivel social, politic, administrativ, economic etc. încurajând folosirea tuturor ştiinţelor în mod combinat, trans-disciplinar, pentru a asigura impactul sistemic dorit.


Prin Proiectul de Ţară Renaştem, noi propunem cetăţenilor un nou regim politic prin care remodelăm structura şi funcţiile statului, reparând formula democratică, astfel încât să nu mai fie posibilă corupţia, din punct de vedere tehnic, la niciun nivel.

Obiectivul nostru este slujirea interesului României, prin dezvoltarea unei strategii politice unice în lume, inovative. Pentru început, vom avea 10 “ministere în oglindă” şi 20 de departamente de expertiză.


Până la această oră, peste 130 de organizaţii ale societăţii civile şi-au asumat Angajamentul Naţional Renaştem, ca pe un punct comun, de referinţă, în legitimarea agendei publice, pentru următorii ani. Dorim o federare progresivă, dar cât mai rapidă şi eficientă, a tuturor forţelor patriotice româneşti, prevenind duplicarea eforturilor, irosirea resurselor şi divizarea naţională. Profesioniştii se vor ghida şi ne vor ghida strict ştiinţific, fără culori politice. De aceea, inclusiv pe scara clasică a “culorilor politice” noi am adăugat Centrul Vertical.


Pentru noi, cei care putem cu adevărat să oferim cele mai bune soluţii pentru scoaterea României din criză, cel mai important, în prima fază, este să stabilim, cu probe doveditoare, domeniile de expertiză ale fiecăruia şi locul potrivit al fiecăruia, în acest proiect. Alături de noi, nu veţi găsi privilegii sau favoritisme, ci un mediu sănătos şi eficient de lucru.

Liderii de opinie din România (preşedinţii de partide neparlamentare, ONG-uri, sindicate, platforme civice etc) sunt invitaţi, pe 26 noiembrie 2022, să co-semneze Angajamentul Naţional Renaştem şi să facă parte din Consiliul Naţional Renaştem (CNR). În CNR, se vor discuta şi se vor vota toate elementele care ţin de operaţionalizarea proiectului de ţară. Fiecare organizaţie participantă îşi poate delega maximum 2 reprezentanţi politici în Consiliu, pentru a participa la şedinţele de lucru.


Experţii vor forma principalul Think-Tank, al noii formaţiuni politice de alianţă naţională. Ţara are nevoie de această unitate naţională, construită pe un model ştiinţific, pentru a asigura o majoritate parlamentară la următoarele alegeri şi a transpune în realitate reformele legislative atât de necesare României, pe care cetăţenii români de toate etniile le aşteaptă, îngrijoraţi, de peste 3 decenii.


Ţinta Alianţei Naţionale Renaştem nu este ca, la următoarele alegeri, să depăşim cu puţin pragul electoral, prin vehiculele noastre politice, ci să obţinem o majoritate parlamentară solidă, asftel încât toate iniţiativele legislative pe care le construim împreună, să devină o realitate în vieţile românilor, în cel mai scurt timp.

Vă aştept, cu drag, la Conferinţa Naţională Renaştem, pentru a oferi speranţă şi bucurie tuturor românilor care ne cer, de atâţia ani de zile, Unitate de Proiect!


Cu salutări cordiale,


Iuliean Horneţ, Coordonatorul Reţelei Profesioniştilor Renaştem Preşedintele Partidului Românilor de Pretutindeni

_________________



Descarca Invitatia in pdf:

Invitatie-RPR-IH-v15nov2022
.pdf
Download PDF • 433KB





790 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page