top of page
Writer's pictureReteaua Profesionistilor

Iuliean Horneţ invită societatea civilă la dialog structurat

Updated: Apr 11, 2022

Inventatorul Iuliean Horneţ invită societatea civilă la dialog structurat, în baza unei agende de lucru transparente, care se desfăşoară în perioada aprilie-octombrie 2022, pentru implementarea Memorandum-ului din 12 martie. Texul invitaţiei, integral, mai jos.






INVITAŢIE 28 martie 2022


Stimată Doamnă, Stimate Domn,


Cu ocazia lansării Memorandum-ului din 12 martie 2022, a fost planificată o serie de lucrări, în consultare publică, de formulare a unui proiect de ţară complet şi coerent, care va constitui platforma comună de lucru a tuturor partidelor neparlamentare, asociaţiilor şi platformelor civice co-semnatare ale Memorandum-ului. Acestea şi-au exprimat deja dorinţa de a constitui o alianţă sau o fuziune, în octombrie-noiembrie 2022, la finalul lucrărilor. Pe parcursul lucrărilor, şi alte partide, asociaţii şi platforme se pot alătura proiectului comun (detalii şi înscrieri: romania@renastem.ro)


Am plăcerea să vă invit la şedinţa publică din 2 aprilie 2022, orele 18:00, care va da startul acestor lucrări.


Şedinţele vor fi transmise în timp real, intre orele 18:00 - 20:00, pe reţelele de socializare, prin intermediul platformelor România - Reţeaua Profesioniştilor Renaştem, Partidul Românilor de Pretudindeni, Alianţa Etocrată pentru Reformă şi a tuturor canalelor colaboratorilor noştri. De asemena, înregistrările şedinţelor vor rămâne în domeniul public, putând fi consultate oricând, pentru o transparenţă cât mai bună.


Calendarul lucrărilor se derulează pe 20 de capitole strategice pentru România. Unele conţinuturi, din schiţele propuse, au mai fost rulate în consultări publice, încă din 2018, cu preponderenţă la nivel de diaspora, beneficiind de îmbunătăţiri propuse de specialişti din diverse domenii: ingineri, experţi în administraţie publică, psiho-sociologi, politologi, medici, jurişti, jurnalişti, militari, reprezentanţi ai societăţii civile, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale etc. Peste 4000 de cetăţeni români au participat la consultările publice anterioare, din care au rezultat aceste schiţe de capitole. În acest sens, avem la dispoziţie expertiza de la nivelul Grupului de Dialog 2024 (GD2024) precum şi a altor platforme de think-tank similare, neutre politic, participante activ în acest exerciţiu democratic, pe o agendă comună.


Vă rog să confirmaţi prezenţa până la 31 martie 2022, orele 18:00, răspunzând acestui mesaj cu următoarele date:

1. Numele si prenumele persoanei care va participa la eveniment

2. Numele organizaţiei pe care o reprezintă în dezbatere

3. Linkul către profilul de facebook al dvs sau/şi al organizaţiei dvs, link către website dacă există, alte linkuri relevante din care vă putem identifica în mediul online

4. O fotografie formală, care va putea fi inserată pe afişul promoţional al emisiunii

5. O foarte scurtă biografie (max jumătate de pagină): studii, experienţă profesională, unde v-aţi născut, idealul în care credeţi, viziunea dvs pentru România, cu ce gânduri aţi construit organizaţia pe care o reprezentaţi, sau cu ce gânduri v-aţi alăturat acelei organizaţii, ce vă doriţi de la viitorul României, cu ce fel de oameni doriţi să lucraţi în viitor, care credeţi că ar trebui să fie priorităţile politicii româneşti în următorii 5 ani, cum vedeţi alegerile din 2024, etc.

6. Lista cu propunerile referitoare la tema zilei


Odată transmise aceste detalii (folosind adresa de E-mail romania@renastem.ro ) veţi primi, în timp foarte scurt, linkul de conectare la şedinţa din 2 aprilie, iar la dorinţa dvs. veţi putea rămâne membru al panelului de dezbateri săptămânale, în fiecare sâmbătă de la orele 18:00, până în octombrie.

Vă mulţumesc şi vă aştept în grupul de lucru constituent al proiectului de ţară,


Cu stimă,


Iuliean Horneţ, Inventator, Reţeaua Profesioniştilor Renaştem Preşedinte al Partidului Românilor de Pretutindeni









94 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page