Comunicat 14 aprilie 2022
Iuliean Horneţ clarifică elemente de metodă, cu privire la instrumentul de cooperare al coaliţiei reunite în jurul Memorandum-ului din 12 Martie 2022, pentru construirea unui proiect de ţară performant, până în luna octombrie a.c.
Inventatorul Iuliean Horneţ, în calitate de reprezentant al Reţelei Profesioniştilor Renaştem (platformă apolitică) anunţă precizări importante cu privire la dimensiunea tehnică a aparatului de cooperare între partide, ONG-uri şi platforme civice patriotice care sunt doritoare să realizeze împreună un proiect de ţară cât mai complet şi eficient, în perioada aprilie – octombrie 2022.
Iuliean Horneţ este, printre altele, preşedintele Partidului Românilor de Pretutindeni (PRP) şi doreşte să ofere un maxim de transparenţă în procesul de consultare cu partidele naţionale neparlamentare, demarat pe data de 2 aprilie 2022, pentru a elimina orice temeri legate de posibile conflicte de interese.
1. O primă precizare, deosebit de importantă, este disponibilitatea publică a materialelor de lucru, în cadrul acestei consultări naţionale, inclusiv versiunile evolutive ale acestora, pe parcursul celor 20 de capitole strategice pentru România.
2. În luna octombrie a.c. consultarea va lua sfârşit şi un document final va fi făcut public, astfel încât orice partid se va putea inspira din acesta, indiferent dacă a participat la procesul de consultare, sau nu.
3. Partenerii de coaliţie care doresc să promoveze şi să implementeze împreună proiectul de ţară, până la capăt, se vor reuni într-o conferinţă naţională dedicată, la finalul lucrărilor tematice, pentru a stabili formula legală prin care vor intra împreună în precampania electorală, construind o platforma electorală comună şi liste comune, fie într-o alianţă electorală, fie în cadrul unei structuri (noi) de fuziune, fie pe listele unui partid din cele prezente în coaliţie.
4. Grupul de coaliţie care va dori să formuleze Strategia Electorală 2024, pe listele unui singur partid, din cele prezente, vor alege partidul cu statutul de funcţionare cel mai simplu şi mai democratic, pentru a găzdui listele comune, la nivel juridic (în relaţie cu Autoritatea Electorală Permanentă, conform legii). Dacă se va dori această opţiune, partidul va fi agreat în unanimitate de membrii coaliţiei. Acesta va formula mai întâi o decizie internă prin care „Proiectul Alegeri 2024” va fi coordonat exclusiv de către Grupul de Coordonare Renaştem (GCR), unde fiecare membru va avea drept de veto. GCR va asigura o obiectivitate maximă în procesul de evaluare finală a tuturor candidaţilor (la alegerile europarlamentare, parlamentare, locale şi prezidenţiale) precum şi în privinţa întregii administrări a precampaniei şi campaniei electorale. De asemenea, GCR se va ocupa de selectarea prin concurs a aparatului tehnic care va asigura secretariatul general al noii formaţiuni.
5. Platforma electorală, strategia de comunicare publică şi strategia de campanie, logistica şi operaţiile de campanie, precum şi instrumentele operaţionale nu vor fi făcute publice, din motive care ţin exclusiv de intrarea în compeţiţia electorală în condiţii oprime de superioritate competitivă. Deci, partidele externe coaliţiei, care vor „împrumuta” programul nostru, sau părţi din acesta, nu vor putea „împrumuta” şi inteligenţa operaţională de implementare.
6. Orice partid neparlamentar care participă la lucrările de consultare din perioada aprilie-octombrie 2022, dar decide în forul propriu de conducere să nu facă parte din coaliţia pe care o vom formaliza în octombrie, este liber să folosească programul, conform propriei metodologii şi inteligenţe operative, intrând în alegeri fie independent, fie în alte tipuri de coaliţii. În acest caz, se aplică pc.5 şi devin contra-candidaţii noştri, în campania electorală.
7. În acest grup de lucru prioritizăm obiectivul comun Renaşterea României: ne concentrăm pe rezultatul final. Promovăm meritocraţia, dar trebuie mai întâi să implementăm datoria muncii şi implicării constructive şi voluntare, într-o echipă performantă, din toate punctele de vedere.
8. Reprezentanţii organizaţiilor, invitaţi la dezbaterile publicate în direct, sunt rugaţi să transmită, ca regulă generală, o fotografie – portret a vorbitorului la emisiune, sigla organizaţiei pe care o reprezintă şi un link către website-ul organizaţiei, pentru a lega aceste materiale la platforma noastră de lucru online, la secţiunea Despre: https://proiectrpr.wixsite.com/proiect-tara/despre
Pentru întrebări, propuneri şi sugestii ne puteţi scrie la renastem@renastem.ro Calendarul lucrarilor şi materialele aflate în dezbatere se pot accesa la pagina de web https://proiectrpr.wixsite.com/proiect-tara/agenda
Comments