top of page
Writer's pictureReteaua Profesionistilor

Memorandum-ul din 12 martie 2022

Updated: Mar 21, 2022

Pe 12 martie 2022, a avut loc o conferinţă iniţiată, organizată şi condusă de inventatorul Iuliean Horneţ, cu intenţia de a aduce împreună partidele neparlamentare româneşti, cu scopul de a se angaja într-un proces oficial de negociere, consultare tehnică şi dezbatere politică referitoare la 20 de teme strategice pentru România, în perioada aprilie-octombrie 2022.

Exerciţiul propus, fără precedent în România, este menit să conducă la întocmirea unui proiect de ţară inovativ, atât la nivel ideologic, cât şi la nivel tehnologic, atât de necesar României.


Sâmbătă, 2 aprilie a.c., vor debuta oficial activităţile, în acord cu obiectivele descrise în Memorandum-ul din 12 martie 2022, focalizate pe contopirea programelor politice ale tuturor partidelor participante, de o manieră agreată unanim, simultan cu o consultare publică.



MEMORANDUM

PENTRU UNIFICAREA ŞI CONSOLIDAREA CENTRULUI POLITIC ROMÂNESC 12 MARTIE 2022

Prezentul Memorandum reprezintă asumarea responsabilităţii politice a partidelor româneşti, co-semnatare, de a duce la îndeplinire o sesiune de lucrări politice specifice, de dezbatere, negociere şi dialog structurat, în vederea elaborării şi consolidării unui program politic comun, de centru, şi a unei platforme electorale comune, în slujba României. Lucrările vor debuta, oficial, la data de 2 aprilie 2022 şi se vor finaliza la data de 29 octombrie 2022 cu un anunţ public, referitor la rezultatele lucrărilor şi la calendarul evenimentelor politice ulterioare.

Pe tot parcursul lucrărilor, societatea civilă românească este invitată să ia parte, la consultare oficială activă sau ca observator.

Organizaţiile neguvernamentale şi non-profit pot deveni co-semnatare ale prezentului Memorandum şi pot propune câte 2 reprezentanţi în cadrul sesiunilor de lucru (un membru şi un supleant).

Fiecare organizaţie va fi reprezentată în funcție de: competențe profesionale, numărul membrilor și de structura şi conţinutul proiectelor și programelor pe care le propun, precum și de impactul așteptat la nivel național şi internaţional.

Procedura uzuală de luare a deciziilor, pe tot parcursul lucrărilor, este majoritatea simplă, prin vot nesecret.

Până la sfârşitul lunii octombrie 2022, prin eforturi comune, se vor extrage din proiectele propuse toate conţinuturile care sunt integrabile în structura clădită prin cele 20 de capitole strategice propuse mai jos, într-o formulă consolidată (program de ţară complet) care va fi prezentată public la sfârşitul lui octombrie 2022. Se vor propune şi lansa în dezbatere minimum 20 de schiţe de capitole pentru a se atinge completarea, coerența, coeziunea şi consolidarea lor la nivel internaţional, naţional şi local, după cum urmează, atât la nivel de metodă cât şi la nivel de viziune politică, pe înţelesul cetăţenilor: În baza acestui Memorandum, cu moderarea directă a inventatorului Iuliean Horneţ, co-semnatarii se angajează să răspundă următoarelor 5 obiective:


1. Minimum 20 de capitole strategice pentru România: (1) Principii şi Priorităţi Naţionale; (2) Identitatea şi Cetăţenia; (3) Protecţia Socială; (4) Reforma Justiţiei; (5) Reforma Partidelor Politice şi Democraţia Directă; (6) Revizuirea Constituţiei; (7) Reforma Educaţiei; (8) Reforma Cercetării Româneşti; (9) Economia României; (10) Protecţia Mediului; (11) Protecţia Sănătăţii; (12) Reforma Administraţiei Publice; (13) Piaţa Muncii şi a Voluntariatului (redefinirea conceptului de Muncă Umană şi revizitarea legislaţiei muncii); (14) Oportunităţi Integrate pentru Tineret şi Vârsta a Treia; (15) Soluţii Integrate Anti-Corupţie; 16) Ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului; (17) Reforma fiscală şi bancară în România; (18) Politica Externă a României; (19) Soluţiile Diasporei pentru România; (20) Inovaţie organizaţională şi infrastructuri emergente;


2. O platformă modernă de lucru formată din minimum 10, max. 15 departamente de expertiză, corespunzătoare domeniilor vizate la pct. 1, cu rol de viitoare ministere ale României;

3. O metodă de lucru modernă, transparentă, centrată pe productivitate politică şi mai puţină birocraţie;

4. Un document final, care va constitui platforma electorală comună a unei viitoare alianţe sau fuziuni.

5. O listă iniţială de candidaţi, care va fi dezbătută, finalizată şi validată în cadrul unui congres.








85 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page